تحولات لبنان و فلسطین

فارس- فصل خرماپزان یادآور درختی ارزشمند به نام نخل است که محصول آن نقش بسیار مهمی در اشتغالزایی و رشد اقتصاد دارد.

فصل خرماپزان تا نوبرانه‌های شیرین نخلستان‌ها در استان فارس

واژه خرماپزان برای مردم به ویژه مردم جنوب ایران کلمه‌ای نام آشناست. مردم جنوب ایران در فصل تابستان، گرمای زیادی را تحمل می‌کنند و از آنجا که خرما برای رسیدن نیاز به گرمای بسیار دارد این زمان به فصل خرماپزان شهره شده است.

فصل خرماپزان یادآور درختی قابل احترام به نام نخل است. ارزش درخت خرما به اندازه‌ای است که واحدشمارش آن مانند انسان، نفر است. قسمت‌های مختلف درخت نخل کاربرد زیادی دارد از رطب و خرما که ثمر درخت نخل است تا برگ‌هایی که برای تولید صنایع دستی استفاده می‌شود.  

استان فارس از جمله استان‌هایی است که درخت خرما نقش بسیار مهمی در اشتغال و اقتصاد شهرستان‌های آن دارد. این استان رتبه نخست کشور را در تولید خرما به خود اختصاص داده است.  

در این خصوص رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: خرما یکی از محصولات استراتژیک در بخش باغبانی استان فارس است.

مجتبی دهقان‌پور افزود: این محصول در همه شهرستان‌های جنوبی استان نظیر فراشبند، مهر، اوز لارستان، لامرد، خفر، جهرم، قیروکارزین، داراب، کازرون، فسا، زرین دشت، خنج و گراش تولید می‌شود و نقش بسیار مهمی در اشتغال و امنیت غذایی ایفا می‌کند.  

وی با بیان این‌که این استان با تولیدی بیش از  ۳۳۱ هزار تُن خرما رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است، اضافه کرد: میزان تولید خرمای استان فارس در صورتی که حوادث غیرمترقبه از جمله سرمازدگی به وقوع نپیوندد به طور متوسط ۳۳۲ هزار تُن پیش‌بینی می‌شود. دهقان‌پور ادامه داد: درخصوص صادرات در استان فارس سالانه میانگین حدود ۱۵ هزار تن خرما به ارزش ۱۳ و نیم میلیون دلار از استان به کشورهای مختلف به ویژه روسیه، امارات، افغانستان و ترکیه صادر می‌شود.

اختصاص ۴۱  هزار و ۲۹۳ هکتار از اراضی استان فارس به کشت خرما  

مجیدرضا پاکاری؛ معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی فارس نیز گفت: سطح زیرکشت خرما در استان فارس ۴۱ هزار و ۲۹۳ هکتار است که از این مقدار ۴ هزار و ۳۰۵ هکتار غیربارور و ۳۶ هزار و ۹۸۸ هکتار بارور است.

او با بیان اینکه ۳ هزار رقم خرما در دنیا وجود دارد که ۴۰۰ رقم آن در ایران است، تصریح کرد: ۸۰ رقم خرما در فارس تولید می‌شود.

پاکاری تصریح کرد: از جمله گونه‌های خرمای استان فارس، کبکاب، زاهدی، شاهانی، مضافتی، خاصویی، برحی، خلاص، هلیلی، گچخواه، خوش خارک، بگشی و گبدر است.

معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی فارس اضافه کرد: توسعه صنعت، فراهم کردن امکانات بسته بندی و فرآوری خرما موجب رشد صادرات، افزایش اشتغالزایی و رشد اقتصادی در استان می‌شود و توسعه ارقام تجاری نظیر مجول و پیارم نیز در دستور کار این استان قرار دارد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.